Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
CN1 (św. Wincentego 85)
(1)
Autor
Kłęk Stanisław
(1)
Matysiak-Luśnia Katarzyna
(1)
Pisarska Magdalena
(1)
Rzepa Anna
(1)
Singer Pierre
(1)
Szczepanek Kinga
(1)
Szopiński Jacek
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dieta lecznicza
(1)
Oddziały intensywnej opieki medycznej (OIOM)
(1)
Żywienie chorych
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
(World Review of Nutrition and Dietetics, ISSN 0084-2230 ; t. 105)
Na książce także ISBN oryginału.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i przewlekłą, często po wielu zabiegach operacyjnych. Mimo tego, dzięki nowym osiągnięciom naukowym, zaangażowaniu w proces terapeutyczny systemów komputerowych i zaawansowanych technologii udaje się jednak stale poprawiać ich wyniki leczenia. Gigantyczny postęp dotyczy również leczenia żywieniowego. W niniejszej publikacji m.in.: kryteria wyboru właściwego sposobu odżywiania u krytycznie chorych pacjentów związki między leczeniem żywieniowym a wynikami terapii sposoby skutecznej kontroli glikemii u pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii omówienie nowych diet i składników odżywczych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. BP 616 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej